Да се направи детска люлка в градината от стара и непотребна автомобилна гума е начинание, което има множество варианти за изпълнение с различна сложност. Тук ще се спрем на две идеи, които не са сложни за изпълнение и биха зарадвали мнозина хлапета. Естествено, артистичния облик на собственоръчно изработените вещи и предмети е неразривна част от задачата по създаването им, но ние само ще щрихираме възможностите, докато творческите детайли в реалната работа са необятни като мечтите и ще оставим на вас. И в двете идеи основното, от което се нуждаете е стара гума и крепежни елементи, а в единия случай и малко дървен материал.

Начин на изработка:
Направи си детска градинска люлкаПри първата идея, се разчита на кръглата форма, здравината  и еластичността на автомобилните гуми. За целта гумата се разрязва на две равни части, които се почистват много добре. Многократно сме отбелязвали, че има метална вътрешна армировка, която трябва да се вземе предвид в процеса на работа. Също така е важно самата гума да не е твърде мека или с нисък борд / профил, тъй като върху нея ще пада цялата тежест на люлещите се. Ако имате смели творчески планове свързани с ярки цветове на люлката, е желателно, след разрязването и почистването, да нанесете като цвят бяла основа, тъй като върху нея яркостта на бъдещото оцветяване ще е по-голяма, отколкото ако се нанася директно върху черния каучук.  Трябва да подготвите и две подложни трупчета с размер отговарящ на вътрешния на гумата, които да нивелирате и стабилно да закрепите с помощта на дълги винтове по посочения начин. Остава да изрежете и изшлайфате и дъската за сядане – тя може да е едно- или двуместна и трябва да е добре балансирана съобразно центъра на тежестта на гумата. Оцветете в избрани тонове и закрепете дъската към монтираните трупчета. Можете да поставите и ръкохвата или ръкохватки, в зависимост от изработката, както и да добавите или нарисувате всякакви артистични декорации.

При втория подход, се използва цялата гума, която се декорира цветово, а после, с помощта на крепежни елементи, се захваща здраво в поне три точки и се закача на стабилна основа като свободно висяща люлка. Ако закрепването е с помощта на верига, може да я облечете в най-близките да гумата петдесетина сантиметра в полиетиленов ръкав или гумен маркуч, тъй като при люлеене е възможно да се получат болезнени прискрипвания от триещия се метал.

Детска градинска люлка от стара гума