Тук ще ви предложим една креативна идея за декорация, която е подходяща за артистично завършване на осветлението в детската стая. Относително лесни за изпълнение, тези красиви памукови облаци ще зарадват малки и големи.

Има различни подходи за реализацията на подобен проект, но ключовите фактори са няколко. Може да се използва готов хартиен фенер или пластмасова бутилка / туба, около или във която да се навие светещ кабел. В никакъв случай, независимо от корпусът на осветителното тяло, не трябва да се използва крушка с нажежаема жичка! Използвайте ненагряващи LED осветителни елементи. Ако използвате готов светещ LED кабел, той може да бъде в различни цветове. Така на финала ще имате цветни облаци. Необходими са ви още бавносъхнещо лепило или студен силикон и памук (медицински / памучна вата).

Подгответе осветителното тяло. Поставете лепилото или силикона върху множество точки от повърхността на избраният от вас корпус и го обвийте с един слой памук. Оставете за около половин час да стегне, а след това с помощта на фиксиращи капки добавете допълнителни топчести слоеве памук, за да се получи видът на облак. Памукът може да бъде раздърпван допълнително, за да стане по пухкав. Нанесете толкова слоя памук, колкото допада на артистичния ви усет. Ако с първия опит не получите желания ефект, опитайте отново. Все пак в небето никога няма да откриете два еднакви облака.