Стикери за стена Стикери за стена

Пицата е сравнително лесна и бърза за приготвяне храна, която може да бъде поднесена и аранжирана по стотици начини. Тук ще ви предложим една изключително атрактивна и елементарна за изпълнение идея. Основното е да имате тесто по вкус, което може да бъде домашно приготвено или закупено готово. В зависимост от предпочитанията тестата за пици са най-различни, но в конкретния случай е по-добре подложката да бъде без излишни набухватели.

Разстилате тестото в класическа кръгла форма и с около 5-7см по-голям диаметър от съдът за печене. Върху така получената окръжност правите втора с диаметърът за печене, като използвате кренвирши или дебърцини, които могат да бъдат цели или разрязани по дължина. Загръщате полученият „месен кръг” с останалото тесто извън кръга и го разрязвате по целият диаметър през 2-3 см, а получените парчета усуквате на деветдесет градуса, както е показано на снимките.
Сега вече имате основа за пица, която можете да гарнирате по свой вкус с доматен сос, различни сирена, зеленчуци, колбаси, подправки. Запичате в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути. Вашата вкусна и оригинална пица е готова!