Животът ни става все по-динамичен и ежедневно се подлагаме на по-голям стрес. В края на деня, всички ние търсим спокойно място за убежище, лично пространство за отмора и релакс.

Спалнята е нашето уединение, където ще се отпуснем и ще прочетем книга, ще погледаме телевизия или просто ще си осигурим спокоен сън. Това означава, че осветлението трябва да бъде многофункционално и същевременно да не отстъпва на индивидуалния ни стил. Можете да използвате мека, приглушена светлина в нощните лампи, на стените и тавана. Добре е когато обмисляте поставянето на осветителните тела, да съобразите тяхното разположение, така че да не дразнят и натоварват допълнително очите. В никакъв случай не се препоръчва употребата на силна бяла светлина, защото все пак, това е мястото за нашата почивка. Разбира се, понякога е необходимо и по-силно осветление и тогава оптималният вариант е когато имате няколко осветителни тела, с по-слаба светлина, разположени на различни ключови позиции.

Светлината е основен компонент при декорирането на всяко помещение. Това е завършека, който придава комфорт и атмосфера в стаята. Предлагаме ви няколко идеи за осветление в спалнята: