Тази идея за изработка на пейка от голяма макара за кабели и палети е още един интересен поглед върху факта, че ненужни вече транспортни материали и опаковки, с помощта на доза творческа мисъл и артистичност, могат да се трансформират в полезни вещи. Реализацията на подобно хрумване не е от особена сложност, а вариантите за изпълнение могат да включват най-различни артистични елементи – от формата, през функционалността, до цвета. За разлика от градинската пейка и другите идеи с палети, в които изпълнението разчита на правоъгълните размери, в случая с макарата възниква известно усложнение привнесено от употребата на кръг. Това изисква малко повече внимание и знания при изграждането на конструкцията, за да не се получава остатъчно напрежение или форма на усукване между елементите. С изключение на тази подробност, изпълнението е лесно и практично. Ето няколко базови примера за това, като те могат да бъдат многократно обогатени чрез допълнително оцветяване или лакиране, декорация с възглавници и т.н.
Пейка от макара за кабели и палети (17) Пейка от макара за кабели и палети (16) Пейка от макара за кабели и палети (15) Пейка от макара за кабели и палети (14)
Пейка от макара за кабели и палети (13) Пейка от макара за кабели и палети (12) Пейка от макара за кабели и палети (10) Пейка от макара за кабели и палети (9)
Пейка от макара за кабели и палети (11) Пейка от макара за кабели и палети (8) Пейка от макара за кабели и палети (7) Пейка от макара за кабели и палети (6)
Пейка от макара за кабели и палети (4) Пейка от макара за кабели и палети (5) Пейка от макара за кабели и палети (2) Пейка от макара за кабели и палети (3)