Стикери за стена Стикери за стена

Това е една интересна и забавна идея за повторна употреба на пластмасовите бутилки чрез преобразяването им в пингвини. Начинание, което бързо ще заинтригува децата, а крайният резултат може да бъде една чудесна коледна украса. Освен няколко празни двулитрови бутилки от безалкохолни напитки са необходими още и хартиено тиксо или лепило/силикон, спрей с бяла боя, темперни или акрилни бои за оцветяване, шарени помпони и лентички плат, ножици и четки за рисуване.


Начин на изработка:

Разрежете пластмасовите бутилки, след като сте ги групирали по двойки – на около 12-15см височина от дъното едното, а с около 4-5см по-малко другото. В зависимост от бутилките разрезите са на различна височина, но е важно диаметърът на мястото на разреза да е приблизително еднакъв. По-високото парче се използва за основа като е добре вътре да се постави нещо за баласт – камъчета, пясък или други. Върху него се „захлупва“ второто дъно както е показано на снимката. Мястото на свръзката е желателно да бъде фиксирано с лепило, топъл силикон или хартиено тиксо по целия диаметър.
Почистете внимателно и оцветете така получената форма с белия спрей. Това е едновременно грунд и основа за рисуване. Очертайте елипса със сърцевиден край (както е показано), която ще бъде „лицето“ на пингвинчето. Пространството в елипсата може да бъде отново в бяло, това над нея, оформящо „шапката“, оцветено в различни цветове, а останалата част в черно. С помощта на моментно лепило или силикон закрепете цветните помпони и фиксирайте лентичките плат, които ще оформят шалове. Ако нямате такива, шаловете могат и да бъдат нарисувани върху основата.

Оставете да изсъхнат и вашите симпатични малки пингвини са готови.