Стикери за стена Стикери за стена

Това е оригинална идея за направа на артистична пица с форма на пръстен. Начинът на аранжиране напомня за описаната вече рецепта за тако пръстен. За разлика от такото, тук се използва един блат, а не предварително подготвени триъгилници и върховете се превиват в обратна посока.

Рецепта за тесто:
500 г кисело мляко, 1ч. ч. прясно мляко, 25 г мая,  по 1 ч. л. сода и сол, по 1 с. л. захар и олио и едно яйце се разбъркват, а после се добавя 1 кг брашно и се меси до отлепване от ръцете – може да замесите цялото количество и да използвате нужният обем или да намалите съставките пропорционално съобразно това, което ви трябва.

Начин на приготвяне:
Разточвате кръгъл блат. Поставяте в тавата за печене. Отбелязвате центъра, измервате радиуса, т.е, разстоянието до външния ръб и на половината от това разстояние разчертавате с клечка за зъби втори, вътрешен кръг. В него правите четири симетрични диаметрални разреза. Подреждате предпочитаните за пица продукти ( в конкретния случай са използвани шунка, мариновани гъби, домати и настърган кашкавал наредени върху чеснова салца ) в пространството между вътрешния кръг и външния ръб. Загръщате лъчите на получената от разрезите звезда върху плънката и печете, в предварително загрята на 180 градуса фурна, до златисто. Поднасяте с любим сос.


Пица пръстен