Това е идея как сами да направим практичен и функционален шкаф за обувки. Наричан „Мързеливата Сюзан“, той комбинира едновременно удобство и ефективност при усвояване на пространството. Въртящите се платформи могат да бъдат колкото е необходимо като брой и височина, запълвайки предвидените за обувки обеми, внасяйки ред и естетична визия.
Първо трябва да решите къде ще бъде монтиран този шкаф и дали ще е самостоятелна мебел или поставен и фиксиран на точно определено място. След това вземете необходимите размери и разчертайте основните форми, а именно диаметър (1) и височина. Изберете материал за изработка и определете приблизителният обем и брой на рафтовете (2 и 3). Пристъпете към планиране: Разчертайте схемата на вашия шкаф, съобразена с дебелината на избрания материал. Възможно е да използвате различни по цвят плоскости, в зависимост от желанията ви  – едни за дамски, други за мъжки или детски обувки. Решете колко компонента ще има и изберете въртящите механизми за плотовете (4) – предлагат се много модели; включете и техните размери. Предвидете крепежните елементи (5) и основа за стабилност (6). Ако искате да направите твърде висок, но не достатъчно широк шкаф, помислете за укрепването му в горния край. Запомнете, че доброто планиране спестява грешки и ядове. Ако имате съмнения, не се колебайте да потърсите квалифицирана помощ или съвет.
Когато имате яснота относно всички точки, преминете към разкрояване на материала и изрязването на детайлите. Имайте предвид, че това може да се извърши от подготвен и оборудван с необходимата техника служител, в някой от специализираните магазини, въз основа на вашите размери. Изрежете предвидения брой кръгове (1) и съответните делители (2 и 3). Върху вече изрязаните окръжности разпробийте център (5), поставете крепежните елементи и начертайте схемата за разпределение на рафтовете. Започнете монтажа на отделните компоненти, започвайки от основата. Когат всички са готови ги свържете с помощта на въртящите механизми. Ако са изработени от обикновена дървесина, първо боядисайте и/или лакирайте, а след това сложете механизмите за въртене. При положение, че шкафът ще бъде фиксиран в конкретно пространсво, първо го монтирайте и тествайте въртенето и едва след това го прикрепете. Вече имате ергономично и красиво решение за обувките.