Как може да се създаде артистичен камион от камък? Отговорът е: С много усилия, творческо вдъхновение и финансова помощ от съмишленици. Това успява да направи един ентусиазиран скулптор от Върмонт, САЩ. Вдъхновен от построения от камък в поле край Ню Йорк през далечната 1976г. Фолксваген Костенурка (VW beetle), каменоделецът Крис Милър (http://chrismillerstudio.com) решава да създаде тази невероятна творба.

Проектът "Камион от камък"

Забелязял, че във всяко населено място във Върмонт се намират поне няколко ръждясали стари камиона, Крис решава да увековечи тези „реликви“ на отминалите времена чрез изграждането на непреходна и непоклатима творба. Финансирането на това начинание, той успява да осигури през интернет платформи за арт ентусиасти. Имената на всички дарители са гравирани върху задното „стъкло“ на камиона.

Камион от камък

Създадена за пет седмици, тази забележителна композиция, впечатлява и вдъхновява преминаващите, а цветната градинката в каросерията на камиона от камък показва неделимата симбиотична връзка между преходно и вечно.

Проектът "Камион от камък"

Видео: