Този лесен за приготвяне и много вкусен, пълнен с пиле и броколи, хляб е перфектен за семейна вечеря. След изпичането му го аранжирайте със салата и ще имате страхотно ястие за трапезата. Изглежда относително сложно да се направи, но всъщност е доста лесно. Плънката можете да подготвите предварително, така че само да я увиете в тестото и да печете.

За плънката
200гр. майонеза
1/4 ч.л. сушена мащерка
1/4 ч.л. сушен градински чай
1 ч.л. горчица
Черен пипер на вкус
Около 450гр. запържени или подварени пилешки хапки (ако са от гърди, не се нуждаят от предварителна обработка).
Около 200гр. броколи, едро нарязани, без излишна вода ако са полуфабрикат и подварени, и отцедени ако са пресни.
1ч.ч. ситно настъргано сирене Чедър
100гр. нарязана червена чушка
Ситно нарязани лук и чесън на вкус
15-20гр. настъргана целина
Около 50гр. ситно нарязана сланина или бекон
Сол и други подправки на вкус – къри, кориандър, кимион


Хляб с пиле и броколи

Начин на приготвяне:

Смесете заедно майонезата, мащерката, градинския чай, горчицата, черния пипер. Поставете пилето, броколите, сиренето “Чедър”, червената чушка, целината, лука, чесъна, бекона и подправките в голяма купа. Добавете сместа
от майонеза и объркайте заедно, като внимавате да не раздробите пилето и броколите. Покрийте купата и оставете в хладилник в продължение на поне 4 часа, за да се даде възможност на ароматите да се преплетат. Това е перфектната рецепта за използване на остатъци от печено пиле. Сместа от майонеза запазва бялото месо от изсушаване. Добавянето на около 100гр. синьо сирене обогатява невероятно вкуса, но не се харесва от всички.

Нужни са ви около 500-600гр. тесто, което може да е закупено готово или замесено на ръка, с мая, содено или многолистно, важното е да се разточи в правоъгълна форма, на около 1см дебелина. Поставете студената плънка по диагонал и направете разрези по показания на снимките начин. Загърнете плънката с получените ленти тесто, като се стараете оплетката да е плътна – където е нужно придърпвайте или отрязвайте. Печете до златисто съобразно указанията или опита ви с тестото. Може преди сервиране да поръсите със сирене “Чедър” и да добавите сосове.