Равиоли, пелмени, тортелини, капелети и други подобни често се асоциират с различни национални кухни и се смятат за традиционни италиански, руски и други ястия. Истината обаче е, че те са просто вариации на пренесените, по всяка вероятност от Марко Поло в Европа, а и разпространили се по суша и море навсякъде в Азия и света, класически китайски хапки от тесто с плънка, наричани уонтон, вонтон, хундун т.н.
Начините за приготвяне варират изключително много, като се започне от тестото (най-често оризово или пшеничено), формата и размера, премине се през плънката (зеленчуци, месо, риба, яйца, плодове, ядки, млечни продукти и други), през начина на термична обработка (пържене, варене, печене) и се стигне до сервирането, където изобретателността е безкрайна.

Тук ще ви предложим един изключително красив начин за оформяне на тези хапки, а именно като розов цвят. Поднесени така, те ще бъдат прекрасно допълнение към всяка празнична трапеза. Ето защо акцентът в тази рецепта е формата, а не плънката, която оставяме на вашето въображение. Тестото може да бъде готово (продава се в магазините за китайски хранителни продукти) или замесено на ръка (с яйца или без е въпрос на вкус) и разточено на много тънки кори.

Изрежете големи (около 9см в диаметър) и малки (около 4см в диаметър) кръгове. Нека на всеки голям кръг има поне по 5-6 малки. Можете да ги покриете с влажна кърпа, за да не изсъхват. Намажете големия кръг с разбито яйце. Поставете 1 ч.л. от избраната от вас плънка в средата. Хванете две противоположни страни на кръга и ги съберете над плънката. Съберете и другите две. Притиснете и усучете. Увийте листенце (малък кръг) около заостреният връх на получената тестена торбичка и го слепете с натиск. Продължавайте да прилепяте листенца (по 5-6), оформяйки роза.
Загрейте мазнина до 190-200 градуса, в която запържете до златисто. Извадете и оставете върху попивателна хартия за отстраняване на излишната мазнина. Могат да се сервират горещи или студени с лют или млечен сос, в зависимост от плънката и личните ви предпочитания.