Обичта трябва да се показва непрекъснато, независимо от това дали има конкретен повод или не. Малките ежедневни жестове към любимите хора са в състояние да породят много повече емоции от празничните изненади, а кухнята е мястото където лесно можем да ги сътворим. Сърцето е всепризнат символ на любовта и именно тази символика стои в основата на двете показани по-долу идеи с яйца.

Как можете да придадете сърцевидна форма на сварено яйце? Всъщност е доста лесно. Имате нужда само от твърда картонена основа, дървена пръчица или молив и два ластика. Сварявате яйцето – не варете яйца директно от хладилника, избягвайте и съвсем пресните, защото трудно ще ги обелите. Времето за сваряване на яйце е около 7-8 мин. Трябва да го обелите докато е топло; когато изстине ще е почти невъзможно да му придадете форма. Поставете го в прегънатия през средата картон (може да е от картонена кутия за напитки) и притиснете с пръчицата по посочения начин. Захванете с ластик в двата края и оставете до пълното охлаждане. Когато го освободите, яйцето ще бъде със сърцевидна форма. Разрежете, декорирайте ястие или салата и изненадайте любим човек!
Яйце с форма на сърце

 

Друг интересен начин е запържването в предварително оформен колбас. Разрежете парче или парчета кренвирш по дължина, но без да прерязвате края. Прегънете по показания на снимката начин и фиксирайте с клечка за зъби. Поставете в загрят тиган. Можете да счупите директно яйце в сърцевидния отвор или да го добавите след като запържите кренвирша от едната страна и го обърнете. Махнете клечката, аранжирайте и поднесете с любов.

Яйце с форма на сърце

3Shares