Këtu janë disa ide për të bërë tavolina shtëpie ose kopshtesh të bëra me dorë nga rizomat, degët e mbetura nga prerjet e ndërtesave ose shkrimet, si dhe nga arkat e vjetra ose arkivolet.

Mënyra më e lehtë për të bërë një tryezë është duke zgjedhur materialin bazë mbi të cilin vendoset thjesht një gotë ose tavolinë prej druri.

Nëse përdorni degë ose shkrime të mbetura pas prerjeve sanitare dhe akoma të papërpunuara në eko-briketa, së pari duhet të vendosni nëse ato do të pozicionohen vertikalisht ose horizontalisht. Nëse pozicionohen vertikalisht, ato duhet të priten në të njëjtën gjatësi, pastaj të grumbullohen dhe të fiksohen fort me një litar ose rrip shtrëngues, dhe më pas mund të mbulohen me një dekor dekorativ ose me një material tjetër. Shtë e dobishme që të dy themelet e paketës së marrë në këtë mënyrë të përpunohen më tej me dorë ose me teh për të zbutur skajet e elementeve përbërës. Pads silikoni vendosen në anën që ju zgjidhni si majë, dhe një majë qelqi me një formë të përshtatshme. Shtë e rëndësishme të dini se gjatë procesit të tharjes vëllimi i drurit ndryshon dhe mund të ketë nevojë të fiksohet përsëri.

Nëse vendosni të përdorni një rizo si bazë, atëherë duhet të siguroni minimumi tre pika mbështetëse në dy aeroplanët paralelë - një për bazën dhe një për countertop. Me ose pa llak është çështje e zgjedhjes personale.

Mënyra më e shpejtë është të kapni vetëm një fuçi të vjetër ose fuçi për të vendosur një banjë. Nëse keni më shumë kohë dhe durim, mund ta shkurtoni atë në lartësi, dhe nëse vendosni për gjerësinë, mund të vendosni gjithashtu mekanizmat e hapjes në countertop dhe ta ktheni atë në një tabelë me një ndarje për sendet.

Ndoshta modeli më kreativ, por edhe më i vështiri për t’u ekzekutuar, i një tryeze të vjetër për fuçi është ai ku bordet e përbëra merren dhe sistemohen në një formë X, duke i lidhur ato me një karrem të drejtuar përmes vrimave të para-shpuara dhe një metali. shiriti i shkurtimit të nivelit të dytë. Bazat e marra kështu mund të rregullohen lehtësisht në lartësi, dhe hapësira midis dy blloqeve ndërtimore është e përkryer për ruajtjen e shisheve.

Një mënyrë tjetër është të vini një arkë të vjetër, të cilën thjesht mund ta zbukuroni me thasë ose rondele të hollë me shkrime të prera. Lak, vish një majë qelqi dhe mbarove!

Mundësitë janë të pafundme, gjithçka që ju nevojitet është dëshira, entuziazmi dhe koha e lirë.