Ideja e paraqitur këtu se si dikush mund të bëjë një Barbecue me tenxhere balte relativisht lehtë, do të jetë shpëtimi nëse dëshironi të hani shijshme dhe të gatuar në zjarr, dhe pse jo të pirë mish apo perime, dhe nuk keni pajisjet e nevojshme. Aftësia e argjilës për të grumbulluar nxehtësi dhe shpërndarjen e saj në mënyrë të barabartë ndihmon për të shndërruar lehtësisht tenxheren me lule të zbrazët në një asistent të kuzhinës. Vëllimi i mbyllur i tenxhere, nga ana tjetër, lejon që ajo të gatuhet i pastër dhe pa rrezik zjarri, madje edhe në mjediset urbane. Parimi është elementar dhe qasjet themelore janë dy dhe në rreshtat e ardhshëm do të shënojmë parametrat e tyre themelorë.

Metoda e prodhimit:

Kushti i parë dhe themelor është që të keni një tenxhere balte me vëllim të zbrazët dhe të mjaftueshëm me një jastëk ose dy me të njëjtën diametër. Në versionin më të thjeshtë, do t'ju duhet vetëm një skarë për të pjekur produktet. Anija enë prej balte është vendosur në një piedestal jo të djegshëm (tulla, gurë, metal, etj.) Për të lejuar që ajri të rrjedhë përmes hapjes, i cili zakonisht shërben për kullimin. Sigurisht, ato shtesë mund të shpohen për qarkullim më të mirë dhe, në përputhje me rrethanat, rregullimin e procesit të djegies. Qymyr druri vendoset në tenxhere, ndizet, pjekja vihet në majë dhe gjithçka është gati.

Sidoqoftë, nëse doni ta bëni duhanpirësi i Barbecue, do t'ju duhet përgatitje më serioze. Karakteristikë në përgatitjen e ushqimit për pirjen e duhanit është koha e gjatë që duhet për të arritur shkallën e gatishmërisë për konsum dhe ngrohjen e zgjatur të lidhur të drurit. Shtë gjithashtu e dëshirueshme që të ketë një kontroll të temperaturës, që nënkupton praninë e një termometri për të monitoruar shkallët. Mbajtja e një temperature të qëndrueshme jo shumë të lartë të lëndës drusore prej rreth 350 ° - 400 ° C arrihet më së miri me një vatër elektrike, e cila vendoset në fund të tenxhere. Një enë metalike prej druri të tymosur është hedhur mbi të, duke shmangur speciet halore. Desirableshtë e dëshirueshme që patatet e skuqura të drurit të njomet dhe ena të mbulohet - për shembull, me letër alumini për të bërë vrima. Një skarë gatimi është montuar sipër rezervuarit të tymit. Ky sistem duhet të jetë i mbyllur, i cili mund të bëhet me një tenxhere të tenxhere ose një tenxhere tjetër balte me të njëjtin diametër. Montimi i një termometri, siç u përmend më herët, rekomandohet shumë. Kështu, duke ngrohur drurin, do të formohet tymi, i cili do të qarkullojë në hapësirën e mbyllur të tenxhere dhe do të bllokojë ushqimin. Mbani në mend se do të kërkohen kohë të ndryshme gatimi për të përgatitur plotësisht produktet, në varësi të llojit, trashësisë, prerjeve, lagështisë dhe faktorëve të tjerë. Kjo gjithashtu do të kërkojë inspektim në kohë, dhe anija e mbylljes do të nxehet ndjeshëm, kështu që duhet të merret parasysh gjithashtu se si do të hapet, përfshirë. dorezat mund të montohen.