Essertmbëlsira, e quajtur Churo / Churos, është një brumë i ëmbël me steamed të ëmbël të shpejtë dhe të lehtë për t’u përgatitur, që i ngjan rrotullave të njohura dhe shpërndahet gjerësisht në territoret spanjolle dhe portugeze që flasin. Origjina e Churos është e paqartë, por sa më shumë për pastat që kombet e Evropës Jugore i konsiderojnë tradicionale, ato me shumë mundësi u sollën nga detarët dhe udhëtarët nga Kina, ku njihen si Yu-Tiao (Trad. Kit - ) dhe shumë emra të tjerë. Sidoqoftë, pavarësisht nga burimi, çdo kuzhinë kombëtare shton detaje të ndryshme në një pjatë të veçantë, duke e pasuruar dhe rafinuar atë. Duhet të theksohet se ka shumë nuanca të ndryshme në përgatitjen e brumit dhe në shumicën e rasteve kjo ëmbëlsirë është e skuqur, por këtu do të ofrojmë një nga opsionet për përgatitjen e churros, zgjedhja e trajtimit të nxehtësisë mund të ndryshojë sipas preferencave personale.

Produktet e kërkuara:

Churos - Tolminbi Spanjoll Tradicional
Uji - 250 ml.
Vaj lopësh - 110 gr.
Miell - 150 c.
Vezë (të mesme) - PC 3.
Sheqeri - lugë 1 + gramë 50.
Kanellë, sheqer kanellë - opsionale

Metoda e përgatitjes:

Siç u theksua, churoses bëhen shpejt dhe me lehtësi, por është e rëndësishme të vëzhgoni teknologjinë e përgatitjes së brumit.
Vaji së pari duhet të shkrihet në ujë të mesëm të lartë, pastaj mielli duhet të shtohet gradualisht. Përziejini me një vozë prej druri ose silikoni derisa përzierja të homogjenizohet. Llokoçis tërësisht, gradualisht, pas rreth një minutë ose dy, brumi do të fillojë të mblidhet në një top, por vazhdoni të trazoni derisa të jetë plotësisht i qetë. Hiqeni brumin nga nxehtësia dhe lëreni të ftohet. Shtoni vezët një nga një ndërsa i trazoni fuqishëm. Pasi të keni shtuar çdo vezë, përzierja do të lëngëzohet, por mos u shqetësoni, por vazhdoni të trazoni. Në fund shtoni një lugë gjelle sheqer.
Transferoni brumin e përfunduar në një kavanoz ëmbëlsirash ose shiringë. Shtë bukur të kesh një hundë në formë ylli pasi kjo do të sigurojë zonën maksimale të trajtimit të nxehtësisë, por nëse nuk keni pajisje të tilla dhe një zarf i thjeshtë prej najloni do të bëjë punën për t'ju formuar. Ju mund të skuqni në yndyrë ose shiringë të paravendosur në letër pjekje dhe vendoseni në furrën e parangrohur të shkallës 200 për rreth 12-15 min. Ose deri sa të artë. Forma mund të jetë gjithashtu e ndryshme - shufra të zgjatur, patkua, spirale, etj. Churros përfunduar janë mbështjellë ndërsa nxehtë, në sheqer dhe kanellë. Nëse i keni skuqur, është mirë që t’i kulloni pak para se t’i rrokullisni. Kur ftohen në një temperaturë të përshtatshme për konsum, ato shërbehen me çokollatë, të ëmbël, krem ​​ose të ngjashme.