Ndërsa afrohet vera, gjithnjë e më shumë njerëz po fillojnë të dëshpërohen për aromën, gjakftohtësinë dhe bukurinë e plazhit, e cila nga ana tjetër është kufiri midis djepit të jetës në thellësi dhe atij të tokës. Ideja aktuale e dekorimit të tenxhere detare i lidh këto dy botë. Pothuajse të gjithë kanë mbledhur predha, rrepka dhe forma të tjera të bukura që uji ka lënë mbi rërë, megjithëse nuk mund të ketë qenë gjithmonë një ide e qartë se çfarë të bënte me ta. Në këto rreshta ju sugjerojmë që të përdorni predhat e petifikuara të banorëve detarë për dekorimin artistik të shtëpisë së luleve. Jo shumë mjete, mjete ose aftësi specifike janë të nevojshme, por vetëm pak kohë, frymëzim dhe impuls krijues. Mundësitë janë të pakufizuara - pavarësisht nëse dekoroni enë plastike ose qeramike, pavarësisht nëse përdorni rërë dhe guralecë apo thjesht predha, pavarësisht nëse pikturoni bazën dhe çfarë lloj ngjitësi do t’i bashkëngjitni, gjëja e rëndësishme është dëshira për ta bërë këtë.

Metoda e prodhimit:

Zgjidhni enët që do të organizoni dhe përgatitni dekorimet e detit. Nëse dëshironi tigane, rrepka, guralecë dhe më shumë, rregulloni një foto në një fletë të bardhë. Në këtë mënyrë ju do të jeni në gjendje të kompozoni detajet individuale duke lëvizur dhe riorganizuar ato për të arritur pikturën e dëshiruar dekorative. Nëse dëshironi të keni një sfond për të, atëherë përdorni bojë akrilike me ngjyrën e duhur. Pasi baza të jetë plotësisht e thatë, përdorni një përzierje zam, silikoni, gipsi ose çimentoje për të rregulluar detajet në tenxhere në faza. Kur të gjitha kanë mbaruar dhe përfunduar, ju mund të llakoni me një llak pa ngjyrë për shkëlqim dhe forcë shtesë.