Idetë e dizajnit të kuzhinës së divanit të paraqitura këtu përqendrohen kryesisht në dhomat midis shesheve 10 dhe 15. Përdorimi i mobiljeve të veshur me susta në këtë zonë mund të ketë disa arsye kryesore dhe shumë më pak të rëndësishme. Në rastet kur shtëpia është padrejtësisht e vogël, ndjekja e hapësirës dhe optimizimi i hapësirës mund të çojë në një përpjekje për të kombinuar zonat e jetesës, ngrënies dhe kuzhinës në një zonë relativisht të vogël. Përdorimi i një divan apo një variant tjetër i këtij mobiljet përkrah tryezës së ngrënies ka një gjendje tjetër efektive - nëse dy persona mund të ulen në karrige në njërën anë të tryezës, tre mund të ulen në të kundërt, divan apo divan, dhe ndonjëherë madje katër. Komoditeti dhe komoditeti gjithashtu nuk janë lënë pas dore, megjithëse lartësitë duhet të sinkronizohen mirë sepse standardet për mobiljet e ngrënies dhe mobiljet e kohës së lirë ndryshojnë. Pamja elegant, në të shumtën e rasteve, është e kombinuar me efikasitet, sepse hapësira nën vendet është zakonisht depozitë. Stili është nganjëherë arsyeja kryesore për zgjedhjen e një zgjidhje të tillë të brendshme, por pavarësisht impulsit fillestar, rezultati përfundimtar i projektimit është ai që ka rëndësi. Këtu janë disa shembuj të kësaj:Ide për Dekorimin e Brendshëm Me Ngjitës të murit dhe mobiljeve.