Ka dhjetëra ide për ripërdorimin e shisheve PVC - nga praktike deri tek ekstravaganca e ulëritës. Disa janë të lehtë për tu zbatuar, ndërsa të tjerët kërkojnë përpjekje dhe aftësi. Ne jemi përpjekur gjithmonë t'i ekuilibrojmë këto propozime. Riciklimi i shisheve plastike të panevojshme përmes përdorimit të tyre praktik për të mbështetur rritjen e bimëve është gjithmonë një përpjekje e mirë. Pas asaj që është treguar tashmë një formë e ujitjes natyrale të pikave, ne do t'ju ofrojmë një metodë për krijimin e një çerdhe vetë-fillimi. Mund të bëhet me sukses të barabartë me një shishe 1 litër, 2 litra ose 3 litra. Dimensionet e treguara janë treguese të një anije standarde prej dy deri në dy litra e gjysmë.

Metoda e prodhimit:


Sistemi fidan plastik i vetë-prerjes

Pritini shishen në gjysmë (pa llogaritur fytin), shënojini hapjet në krye. Drejtoni shirita prej pëlhure thithëse lagështie (pambuku, leshi) nëpër fyt. Një qasje tjetër është të stërvitni kapakun në disa vende dhe të kaloni fijet e ngushta, absorbuese mirë nëpër vrimat. Mbushni këtë pjesë me tokë, duke u përpjekur të futni fijet e tekstilit përmes saj në vend se ta shtypni atë në një fund. Mbushni gjysmën e poshtme të shisheve me ujë. Ju i lidhni të dy pjesët në këtë mënyrë, duke mbjellë farat dhe lotoni butësisht për tu vendosur në tokë. Në këtë mënyrë, fijet e tekstilit të zhytura në ujë do të sigurojnë lagështi të vazhdueshme të tokës, duke krijuar një sistem autonimi vetë-ujitës me ujitje më të ulët. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të kujdeseni për nivelin e ujit.