Muratura me tulla është një nga metodat më të zakonshme për ndërtimin e furrave të kopshtit, vatrave të zjarrit dhe Barbecues. Karakteristikat fiziko-kimike të blloqeve të argjilës i bëjnë ata një ndihmë vërtet të domosdoshme në hartimin e një shtëpie zjarri. Edhe pse ne kemi prekur vazhdimisht në temë - idetë për e lehtë për të ndërtuar Garden BBQ deri në bërjen e Furrë kopshti, atëherë në rreshtat e ardhshëm do të përqendrohemi përsëri në këtë. Strukturat e tullave janë relativisht të lehta për tu zbatuar, natyrisht njerëzit janë me përvojë në murature, dhe mundësitë e ofruara nga materiali janë praktikisht të pakufizuara. Ato mund të jenë vetëm një piedestal me një vend për qymyr dhe vuaj ose shumë më komplekse dhe të ndërtuara me forma dhe ndërtime funksionalitete të ndryshme, duke kombinuar disa zona të ndryshme për punë dhe ruajtje të lëndës drusore, produkteve, veglave. Qëllimi i tyre mund të jetë thjesht një vend për ushqim të shijshëm ose një kopsht të tërë për kënaqësi, relaksim dhe argëtim. Këtu janë disa shembuj të zbatimeve të tilla: