Shportat e brumit të thurrur janë një mënyrë tërheqëse dhe e bukur për të shërbyer vezët dhe vezët e Pashkëve. Dekorim i mrekullueshëm për tryezën festive, në të cilën mund të shërbeni sallata, meze, pjata të ndryshme.
Gërshetimi i shportave është një proces relativisht i vështirë, por është shumë i përshtatshëm për Pashkë dhe rregullimi i vezëve të dekoruara. Ka mënyra të shumta për të bërë, por në thelb të gjitha mbështeten në formën e një anijeje tjetër.

Produktet e kërkuara:
- Brumë opsional - në parim, salcat janë më të përshtatshme pasi ato nuk fryhen shumë gjatë pjekjes, por kjo vlen edhe për disa nga brumërat e gjalpit të majave dhe disa për picat.
- Një enë zjarrduruese që do të formësojë shportën.
- Yndyra - çdo perime ose kafshë është e përshtatshme.
- Veza e thyer me dy lugë ujë - për përhapje.
- Petë alumini ose letër pjekje, me kusht që thurja e brumit të mos jetë direkt në tigan.
- Këmbë dhëmbësh për të siguruar disa lloje të gërshetave dhe trajtave, nëse keni siguruar një të tillë.


Shporta të brumit të Pashkëve

Metoda e prodhimit:

Rrotulloni një drejtkëndësh të trashësisë së dëshiruar dhe prerë shiritat e duhur. Ktheni tiganin zjarrdurues me kokë poshtë, mbulojeni me petë ose letër sipas nevojës dhe lyeni me kujdes të gjithë sipërfaqen. Thurni shiritat e brumit në bazën e yndyrshme duke përdorur një metodë të zgjedhur, duke prerë me kujdes skajet e panevojshme që mund të rrokullisni. Mbërthehuni me presion, dhe nëse kjo nuk është e mjaftueshme, sigurohuni me kruese dhëmbësh. Ju gjithashtu mund të përfshini një dozë të krijimtarisë duke prerë format e makaronave (për shembull, në formë gjethe). Kur është mbuluar e gjithë tigan, shtypni lart, dmth. që pjesa e poshtme të jetë e njëtrajtshme, njollosni një vezë të rrahur dhe vendoseni në furrën e paravendosur 180 ° C deri 220 ° C (në varësi të brumit). Piqeni deri në kafe të artë. Nëse dëshironi, rregulloni dhe vendosni paralelisht një dorezë shporte. Secshtë siguruar me ndihmën e kruese dhëmbësh kur shporta ftohet. Kjo është shumë më e vështirë me brumin e sodës. Shkëputeni nga baza, lejoni të ftoheni dhe jeni gati për surprizën e festës. Nëse nuk planifikoni të shërbeni brenda orëve të ardhshme 24, atëherë pasi të ftohet, duhet ta vendosni shportën në një zarf.

Shporta të brumit të Pashkëve

Shporta të brumit të Pashkëve