Kjo është një recetë e lehtë, e shëndetshme dhe ekonomike që kërkon vetëm një pulë dhe një paketë (1 kilogram) kripë deti. Sekreti i shijes së shkëlqyer qëndron në aftësinë e kripës për të shpërndarë nxehtësinë në mënyrë të barabartë në të gjithë pulën. Kjo prodhon mish të shijshëm dhe lëng me një lëkurë të shijshme të freskët.

Metoda e përgatitjes:

Pulë pule në kripë

Mbuloni tepsinë me letër për të shmangur pastrimin e vështirë më pas. Derdhni kripën dhe përhapeni në mënyrë që një shtresë e trashë të formohet në fund të tiganit. Pritini mishin e pulës në mes të gjirit dhe kripës. Shijoni me erëzat tuaja të preferuara për pulë. Vendosni kripën në mënyrën e treguar në foto. Nuk përdoret dhjam dhe prandaj receta është shumë e përshtatshme për dietat që lejojnë mishin. Nuk është e mbuluar me letër alumini. Vendoseni tepsinë në një furrë të parangrohur në 200 gradë, të ulët në skarë. Piqni 1 orë e 30 minuta. Mishi është pjekur në mënyrë të barabartë dhe nuk lyhet. Pasi pula të jetë pjekur, hiqeni me kujdes nga kripa dhe vendoseni në një enë tjetër. Hidhni letrën e kripës. Në këtë recetë, kripa e detit mund të zëvendësohet me kripë gatimi. Ju gjithashtu mund të gatuani këmbët ose krahët e pulës në të njëjtën mënyrë.
Pulë pule në kripë