Nëse lavatriçe juaj e vjetër nuk është asgjë, por ka një daulle të bukur metalike, atëherë ideja për të bërë një vatër nga ajo mund të jetë e dobishme. Falë hapjeve të shumta në të gjithë sipërfaqen, mbajtja e zjarrit brenda është e lehtë, dhe fakti që cilindri është i mbyllur minimizon shumë nga rreziku që lidhet me zjarrin e gjallë. Gjithçka që ju nevojitet është një daulle metalike e vjetër në lavatriçe dhe një bazë për ta vendosur atë. Nëse dëshironi, ju gjithashtu mund të montoni këmbët metalike, të cilat do ta bëjnë atë një fireplace të lëvizshëm. Pasi të keni ndezur zjarrin brenda, ju keni mundësinë që ta përdorni si skarë ose si tenxhere me flakë të hapur.