Receta aktuale për patatet e proshutës, kërpudhave dhe djathit të verdhë kombinon dy meze shumë të lehta, duke plotësuar njëra-tjetrën, duke shfrytëzuar sa më shumë produktet për të arritur unitet harmonik. Një gjysma është e mbushur kërpudha dhe gjysma tjetër e mbushur me patate në proshutë. Sidoqoftë, kur përgatiten së bashku, ato mund të konsiderohen si një njësi e vetme, e krijuar në dy faza. Sasitë dhe raportet e përmendura këtu mund të konsiderohen kryesisht si një udhëzues në eksperimentet kreative të kuzhinës, pasi thjeshtësia e recetës dhe mungesa e madhësisë standarde në produkte lejojnë një numër variacionesh.

Produktet e kërkuara:

Patate me proshutë, kërpudha dhe djathë të verdhë
8-10 patate të mesme
10-12 kërpudha të mëdha
10-12 shirita proshutë të prera
200 g. po kollitej
50gr. vaj
Kripë për shije

Metoda e përgatitjes:

Ziejini patatet, duke pasur kujdes që të mos i kapërceni ato dhe lërini të ftohen. Qëroni kërpudhat duke hequr trungjet dhe rregulloni ato në tigan. Vendosni pak gjalpë në secilën filxhan kërpudha të përmbysur dhe sezonin me kripë. Rregulloni shkopinjtë veçmas në tigan. Piqeni në furrë të moderuar derisa të gatuhet, pastaj hiqeni. Ndani tufat që të ftohen. Duke përdorur një pastrues piperësh, bëni një vrimë tuneli në secilën patate dhe vendosni në secilën vrimë shkopinjtë e kërpudhave të pjekura në mënyrë që ato të vulosen mirë. Organizoni një thekë gjalpi dhe një kub djathë mbi to. Sezoni me kripë dhe mbështilleni në një fetë proshutë. Sigurohuni me një kruese dhëmbësh. Më vete, në secilën sfungjer vendosni proshutën e copëtuar imët dhe spërkateni me djathë të grirë. Mund t’i piqni së bashku ose individualisht në varësi të shijes tuaj personale, duke përdorur të njëjtën tigan (me salcë) në të cilën kërpudhat ishin përgatitur fillimisht. Desirableshtë e dëshirueshme që të kini kujdes me rregullimin e mbështjellësve në patate proshutë, që djathi të jetë në anën e sipërme, sepse përndryshe mund të rrjedh. Vendosni një tigan të prerë nga patatet në tigan. Në përgjithësi, 20 minuta në 200 ° C të parrahur janë të mjaftueshme si për patatet ashtu edhe për kërpudhat.