Kjo është një tortë shumë e lehtë dhe tepër e shijshme e kërmillit. Makaronat, dhe veçanërisht pastat, lejojnë secilin me një shpirt të gatshëm dhe eksperimental në kuzhinë të krijojë një shije të ëmbël. Kjo recetë është e thjeshtë për t’u përgatitur dhe e formuar, dhe shija e saj është e shkëlqyeshme. As shumë përvojë të kuzhinës nuk kërkohet, as përgatitje komplekse apo produkte ekzotike, vetëm pak dëshirë dhe kohë.

Produktet e nevojshme për tabaka të rrumbullakët 26-28cm:

Pie e kërmijtë e lehtë dhe e shijshme
Miell gruri - 500g.
Qumësht i freskët - 280ml.
Vaj - 100ml.
Vaj - 50g. + 30g. për përhapjen
Maja e thatë - paketë 1 e 11g.
Sheqeri - 1
Kripë - 1h

Metoda e përgatitjes:

Përzieni miellin, majanë e tharë, sheqerin dhe kripën në një tas të thellë. Llokoçis dhe shtoni produktet e tjera. Bëni një brumë të butë - është shumë e lehtë për tu gatuar. Ziejeni tërësisht për të paktën 5 minuta, pastaj mbulojeni dhe lejoni të rritni nxehtësinë për të paktën një orë e gjysmë. Ziej përsëri dy ose tre herë dhe ndash në disa topa. Rrokullisni secilën pa miell në rreth 3mm të trashë dhe prerë në shirita 2-3cm të gjerë. Rrokullisni një kërmij nga secila shirit. Vija nuk kanë nevojë të jenë krejtësisht të barabarta ose të barabarta të gjata. Kjo gjithashtu do të marrë kërmijtë më të vegjël dhe më të mëdhenj që mund t’i organizoni në një tigan me yndyrë. Lëreni të ziejë përsëri dhe ziej në një 180 ° të ngrohtë deri në kafe të artë. Hiqeni, yndyrat me vajin e synuar dhe shërbejeni për të dashurit.