Me idetë më poshtë për një dhomë të gjallë me një dhomë ngrënie, ne do të tregojmë një koncept shumë të zakonshëm në projektet e dizajnit të brendshëm, domethënë shkrirjen e dy zonave të ngushta dhe në të njëjtën kohë, funksionale në shtëpi. Ushqimi, i cili është qëllimi kryesor i dhomës së ngrënies, është një veprim i domosdoshëm fiziologjik, i cili, megjithatë, është bërë një ritual i lidhjes së kuzhinës, estetikës dhe emocioneve. Kënaqësia e vakteve të gatuara në shtëpi të konsumuara në një familje familjare ose miqësore është e krahasueshme me shijimin e një pushimi të merituar pas një dite të ngarkuar. Prandaj, kombinimi i këtyre dy fushave është krejtësisht logjik. Nga ana tjetër, tryeza mund të përdoret gjithashtu si një vend për lojëra familjare dhe argëtime, të cilat janë më të vështira për realizimin e mobiljeve të ulëta. Krijimi i një dizajni të tillë të brendshëm, ka një numër vendimesh që duhet të marrim. Ndoshta më e rëndësishmja nga këto është pozicioni i divanit në lidhje me tryezën e ngrënies. Ekzistojnë tre kombinime bazë, dhe shumë variacione janë të mundshme - fytyra, anësore dhe mbrapa. Në rastin e parë, do të ketë kontakt të vazhdueshëm vizual midis njerëzve në të dy zonat; në të dytën, kjo do të jetë e pjesshme, dhe në të tretën, një mjedis i zonuar do të krijohet pa komunikim të drejtpërdrejtë. Ekzistojnë shumë mundësi dhe detaje, si dhe ide për realizimin e tyre, dhe këtu janë disa shembuj të kësaj:Ide për Dekorimin e Brendshëm Me Ngjitës të murit dhe mobiljeve.