Nëse duam të vendosim një pamje si pjesën e pasme të një kuzhine, zgjedhja e qelqit ose ngjitësit shpesh shtron pyetje në lidhje me avantazhet dhe disavantazhet e tyre. Këtu do të përpiqemi të përshkruajmë disa nga pikat e forta dhe të dobëta të këtyre dy opsioneve. Xhami është një material i trashë, i rëndë dhe me shkëlqim që është zgjidhja perfekte artistike për ide të tilla të projektimit. Sidoqoftë, është një parakusht që ai të kalohet, pasi në të kundërt majat e temperaturës mund të çojnë në plasaritje. Kjo nuk mund të merret me film vinyl, por është më e ndjeshme ndaj ngrohjes direkte dhe nëse, për shembull, kemi një furrë me avull të nxehtë të avulluar që të bie në mur, afisheja mund të deformojë me kalimin e kohës. Trashësia e qelqit dhe efekti vizual që prodhon nuk mund të rikrijohen nga filmi i hollë vinyl. Sidoqoftë, kjo dendësi është një parakusht për transport të vështirë dhe instalim kompleks të banakëve të qelqit, ndërsa afishe është kompakt në një gjendje të lakuar dhe mund të montohet lehtësisht. Nuk ka brishtësinë e qenësishme të materialit dhe mund të prerë dhe përshtatet lehtësisht në sipërfaqe, ndërsa në rastin e kundërt, të gjitha hapjet për daljet e rrymës duhet të bëhen me shumë kujdes para se të shuhen, dhe prania e tyre zvogëlon më tej forcën. Në zona më të mëdha, kur është e nevojshme të lidhni dy ose më shumë piktura, pikat e qelqit prodhojnë një bashkim më të dukshëm sesa shtresa e imët e vinylit. Sidoqoftë, xhami mund të trajtohet shumë përafërsisht me kimikate dhe materiale të ndryshme, ndërsa filmi, i cili rekomandohet shumë të ketë një petëzues mbrojtës, mund të dëmtohet më lehtë. Kjo qëndrueshmëri e qelqit është pasojë e strukturës dhe masës së saj, kështu që zgjedhja e këtij opsioni është pothuajse përfundimtar, dhe madje edhe nëse dizajni që nuk ju pëlqen ose mërziteni, zëvendësimi është i vështirë dhe i shtrenjtë. stickers, nga ana tjetër, mund të zëvendësohet shpesh dhe nëse tashmë ju pëlqen një imazh, ajo thjesht zëvendësohet me një tjetër. Në këtë rast, çmimi është gjithashtu një faktor përcaktues sepse ndryshimi midis dy zgjedhjeve është shumë herë dhe në favor të petë. Pavarësisht zgjedhjes së bërë, ajo që është e rëndësishme është ndjenja e përgjithshme e kënaqësisë dhe rehati. Prandaj, secila prej varianteve është e suksesshme kur sjell kënaqësi.
Ide për Dekorimin e Brendshëm Me Ngjitës të murit dhe mobiljeve.