В следващите редове ще представим един интересен подход за декорация на кухненски гръб, когато се монтира стъклен плот, а именно чрез използването на стикери за гръб на стъкло. Поставят се лесно върху задната повърхност на стъклото, като изображението е видимо през него, също както при директния печат, но и с няколко големи предимства. При принт върху стъкло, което следва да е закалено и само по себе си е по-скъпата част от подобно решение, резултатът е окончателен и бъдеща промяна на дизайна е невъзможна, докато при опцията със стикер това е възможно – необходим е само демонтаж на стъкления плот и подмяна на стикера. От друга страна, в случай на счупване на стъклената основа, стикерът предпазва от евентуално отделяне на парчета и благодарение на невидимия лепилен слой запазва целостта и не позволява разпад. Избор на модел и поръчка може да направите от Art Senses ТУК.

Начин на монтаж:

1. Уверете се, че средата, в която ще работите е абсолютно чиста и безпрашна.
2. Почистете добре и стъклото, върху което ще монтирате стикера. Температурата на стъклото, както и температурата на стикера трябва да са над 15°C.
3. Разгънете стикера и го нивелирайте по хоризонтал и/или вертикал.
4. При необходимост, внимателно с ножица или макетен нож отрежете ненужна част от стикера или го разделете ако смятате да го използвате на части, като оставите поне 0.5см аванс.
5. Напръскайте стъклото с вода, която ще позволи лесно наместване и обезвъздушаване, като оставите суха ивица в единия му край.
6. Внимателно отделете хартиената основа от единия край на стикера, като плътно притиснете лепливата страна с изображението към сухата част на стъклото.
7. Внимателно и равномерно изтеглете хартиената подложка, като старателно притискате стикера към стъклото.
8. Друг подход е цялото стъкло да бъде овлажнено и двама или повече души да отделят подложката като държат стикера изпънат, а после да го положат целия с лепливата страна (с изображението) към стъклото.
9. Използвайте апликатор (шпатула), пластмасова карта или само памучна кърпа за заглаждане на гърба на стикера и да обезвъздушите, като търкате от центъра към ръба и изкарвате остатъчната вода.
10. Продължете до максимално заглаждане на белият гръб на стикера и с макетен нож изрежете краищата извън стъклото.
11. Оставете поне 12 до 24 часа, за да може всичката влага между стикерът и стъклото да се абсорбира.
12. След като е изсъхнал напълно, стикерът ще е прилепнал плътно и стъклото ще може да се монтира на избраното за целта място.

Виж повече на Art-Senses.com

0Shares