Поставянето на стикер-пано за гръб на кухня или работен плот е едно изключително лесно, евтино и ефектно решение за артистична домашна декорация. Изработени от висококачествено винилово фолио, тези самозалепващи се картини могат тотално да променят облика на мястото където са поставени. Големият избор от цветови и фигурални композиции предоставя възможността за персонализиране на пространството. Ниската цена и сравнително лесният начин на монтаж позволяват също така честа и лесна промяна на визията. От друга страна, виниловото фолио е основа, която е изключително лесна за почистване от различни замърсители, включително и мазнини, което го прави много подходящо за целта. Възможността за поставяне на допълнително ламинатно покритие върху основната картина, от друга страна, позволява много по-висока степен на защита на изображението от агресивна външна намеса с различни материали и препарати.
Паната могат да се поставят директно върху стена, плот или друга основа или пък първо да бъдат монтирани към дадена плоскост, която след това да бъде закрепена към желаната повърхност. Повече информация и модели може да откриете в онлайн магазина на Art Senses на адрес: www. art-senses.com

Начин на поставяне:

– Изберете гладка, чиста и суха повърхност, върху която ще залепите стикера. Добър вариант е стикерът да бъде залепен върху тънка монтажна плоскост (HDF, MDF, фазер или др), а самата плоскост да се закрепи на избраното за целта място.
– Уверете се, че няма невидими замърсявания като прах, мазнини, химикали.
– Разгънете стикера и го нивелирайте по хоризонтал и/или вертикал. Може да използвате хартиено тиксо, за да го прикрепите временно към повърхността и да добиете представа за окончателната визия.
– При необходимост, внимателно с ножица или макетен нож отрежете ненужна част от стикера или го разделете ако смятате да го използвате на части, като оставите поне 0.5см аванс.
– Ако върху повърхността има издадени детайли (контакти, ключове, дръжки и др.), ги демонтирайте, за да може да ги поставите върху стикера.

– Напръскайте основата, върху която ще монтирате стикера със сапунена вода, която ще позволи лесно наместване и обезвъздушаване, но единствено и само ако основата, на която поставяте не е с покрита с боя и/или мазилка на водна основа.
– Внимателно започнете да отделяте хартиената основа от единия край, като плътно притискате лепливата страна на стикера към избраната повърхност.
– Направете това по целия водещ хоризонтал или вертикал.
– Започнете внимателно и равномерно да изтегляте хартиената подложка по широчина или височина, като старателно притискате стикера към основата. Използвайте апликатор (шпатула), пластмасова карта или памучна кърпа, за заглаждане на повърхността и да гарантирате, че няма да се образуват въздушни мехурчета между повърхността и винила.
– Продължете до отстраняване на цялата хартиена подложка.
– Ако сте навлажнили със сапунена вода добре, то може да отстраните цялата подложка и да положете стикера върху намокрената основа, а после да използвате апликатора за обезвъздушаване.
– Уверете се, че всички краища на винила са плътно прилепнали към повърхността
– Ако има неравности и/или въздушни мехури, може да използвате макетен нож и/или игла, за да изрежете и/или спукате.
– Ако сте демонтирали детайли (контакти, ключове, дръжки и др.), изрежете внимателно част от стикера на съответното място и монтирайте детайла. Изрежете внимателно и излишните части от стикера и аранжирайте.

Показания:
Може да се прилага на всяка чиста, гладка повърхност като: стени, врати, стъкло, метал, керамика, пластмаса и др.

Разгледайте повече в магазина на Art Senses на адрес: www. art-senses.com