Представяме ви един стилен и модерен интериорен дизайн на тристаен апартамент. Контрастните съчетания са много привлекателни, така че в основата на общата концепция е монохромната цветова схема. Наситена с охра и топли бежови нюанси тя придава комфорт на пространството, макар че интериорът е моделиран по минималистичен начин. Пространството се решава с големи лаконични петна, а орнаментика и декорации почти липсват. Принципът на контрастите се използва активно и разликата между текстури, цветове, пропорции поставя основния тон в интериора.
Интересна е хармоничната интеграция на кухнята в жилищното пространство на дневния тракт. Горните шкафове от обичайния образ на кухнята липсват, а тази полезна площ е пренесена странично, до колоната с уреди и мивка, и по този начин не се виждат от основната дневна зона. Усвоеният остъклен балкон дава допълнително усещане за лекота, изпълвайки пространството с дневна светлина.
Акцент във вътрешността на спалнята е стената зад леглото с асиметрично разделение на черна декоративна мазилка и текстурни тапети. Скритото в тавана LED осветление подчертава това. Нощните шкафчета и лампи до леглото също продължават идеята за контрастите, която активно се използва в този интериор. И тук, както и в дневния тракт, пространствота на балкона е приобщено към стаята.
Детската стая е просторна и е за две сестри, като е проектирана според техните желания – в меки виолетово-лилави тонове. Стаята предлага удобни учебни места, легла, гардероби, както и голяма площ с рафтове под формата на къща за съхранение на играчки.
Банята е решена в меки тонове и следва общия минималистично-геометричен стил на апартамента. Коридора е черно-бял, като разделянето на обема на тези контрастни цветове определя и възприемането на пространството. Черните врати изглеждат елегантно и изразително на фона на бяла декоративна мазилка и белия гардероб.


Източник: Дизайнерско студио Павел Полинов

Идеи за декорация на интериора със Стикери пана за стена и мебели.