В следващите редове ще ви предложим една идея за изработка на светеща коледна украса със сферична форма. Тези атрактивни кълба са изключително подходящи за външна декорация на дома и градината, а магията на десетките мигащи лампички ще омагьоса малки и големи.


Необходими инструменти и материали:

Тънка рабицова или друга мрежа
Работни ръкавици
Клещи-резачи
Рулетка
Коледни лампички за външна употреба

Начин на изработка:

Развийте мрежата и измерете с помощта на рулетката. За получаване на сферична форма дължината трябва да е два пъти колкото широчината, т.е. максималния обем, който можете да получите ще зависи от широчината на мрежата. За по малки топки трябва да обработвате допълнително като се придържате към посоченото съотношение.
При разрязване използвайте ръкавиците, за да избегнете евентуално нараняване. Огънете полученият правоъгълник и свържете двете му по-къси страни чрез преплитане на телените краища.
Вече имате телен цилиндър откъдето започва същинското формоване. Чрез притискане, издърпване и ако е необходимо разрязване и ново връзване, започнете да моделирате глобус. Вложете търпение и старание в този процес и се уверете,че изработката е стабилна.
След като сте готови, увийте коледните лампички. Започнете от щепсела и навийте пълна окръжност, след което променете посоката за следващата. В зависимост от диаметъра на сферата и дължината на лампичките е възможно да използвате няколко опаковки светлини.
Консултирайте се с електро-специалист относно начинът на свързването им.
Когато сте приключили ще трябва да изберете място за монтиране, а след осветяването ще се насладите на истинската прелест.