Представяме ви няколко идеи за празнична торта „Зимна приказка“.

Дори и да не сте майстори в сладкарството, можете да се опитате да сътворите подобен шедьовър със средства, които познавате и разполагате. Ще имате нужда от повече търпение и въображение, но резултатът със сигурност ще ви вдъхнови за бъдещи кулинарни предизвикателства. И не забравяйте, че най-важно е предимно да се забавлявате.

Необходими са ви блатове за торта, любимия крем за слепване на блатовете, тесто за курабийки, от което ще направите фигурките, маслен крем за слепване на фигурките, захарен фондан, белтъчена глазура (роял айсинг), желирани и шоколадови бонбони за декорация.

Вариантите за основата могат да бъдат блатове или от тесто по ваш избор. Покрийте с бял фондан. Сега трябва да подготвите фигурките. За тях ще ви е необходимо тесто за курабийки, което след изпичане не се надува. Можете да изработите бисквитена къщичка или друга по подобен начин описан тук. Елхички направете от слепени триъгълни курабийки, подредени вертикално една върху друга или във формата на звезда, подредени хоризонтално. За останалите фигури можете да използвате формички за сладки. Украсявате с роял айсинг (белтъчена глазура), бял фондан, кокосови стърготини и различни лакомства.

926Shares