Това е един прекрасен начин да запазите снимката и спомените с любимите си хора завинаги.

Трансферът представлява пренасяне на най-горния слой на снимката, където се намира печатът на изображението върху друга повърхност. Внимание! Това може да се осъществи единствено и само, когато изображението е принт, а не традиционна снимка от фотостудио. Също така, не забравяйте, че се получава обърнат (огледален) образ и трябва да се внимава с надписите.Трансфер на изображение върху дърво

Необходими материали: дървена дъска или друга повърхност по избор, трансферно лепило за декупаж (може да се открие във всяка книжарница за художнически материали или да се поръча онлайн), снимка (картичка, др.), съд с вода, четка, стъкло (друга гладка повърхност), гъба.

Ето как се прави:

Пробвайте първо на обикновен лист да поставите малко лепило и разнесете с четка. Това е необходимо, за да свикнете, защото след това ще трябва да бъдете много бързи, тъй като лепилото стяга почти веднага.

Почистете добре дъската и я пригответе в хоризонтално положение. Накиснете снимката във ваничка или друг съд с вода за около две минути. Поставете я след това върху гладка повърхност (стъкло) с изображението надолу към стъклото. Поставете трансферно лепило върху дървената дъска и разнесете равномерно с четка върху онази част, където ще се намира снимката или върху цялата дъска ако не сте сигурни, след това ще се почисти. Вземете внимателно мократа снимка, преценете добре къде ще я залепите и я поставете отново с изображението надолу върху дъската. С помощта на меката част на мокра гъба внимателно натискайте върху снимката, за да отстраните останалия въздух отдолу и същевременно да се залепи добре. По този начин ще премахнете и излишното лепило от дъската. Внимателно подхванете единият ъгъл на снимката докато все още е мокра и ще видите как горният хартиен слой се отстранява безпроблемно, като на дъската остава залепен слоя с изображението. Ако случайно не се получава по този начин, изчакайте около два часа, след това намокрете отново и с помощта на гъбата или с пръсти, чрез кръгообразни движения, постепенно отстранете слоевете хартия, докато се покаже изображението. Декорирайте свободната част от дъската по избор. В случая е нанесена небрежно бяла акрилна боя със суха четка за фон, а отгоре е направен декупаж от салфетка за рамка. Накрая можете да изрежете и залепите от картон поставка по посочения на снимката начин.