Стикери за стена Стикери за стена

Представяме ви много красива и интересна великденска декорация, която всеки може сам да изработи. Подобна е на описаната вече идея за Лампа от канап или дантела.

Необходими материали: балон, лепило C200, прежда (конци или канап по избор), четка, лак. Лепилото може да бъде заместено с гъста смес от захар и вода, но имайте предвид, че дори когато е напълно изсъхнала, повърхността ще остане на места лепкава.

Избирате балон с подходящ размер и го надувате. Обвивате с няколко слоя нишки, докато покриете целия балон. Разтваряте лепило във вода и нанасяте плътен слой върху балона с помощта на мека четка, докато се уверите, че всички нишки са покрити с лепилото. Оставяте да изсъхне напълно. С игличка спукайте балона, изрежете внимателно кръг и отстранете балона от вътрешността на кошничката. В горната част завържете въже за окачване. Напръскайте със спрей лак и окачете да изсъхне. Украсете с дантела по ръба на отвора, направете панделка и аранжирайте на върха. Изберете различни материали, с които да завършите декорацията по начин, който ви харесва. Изрязаният кръг можете да залепите като основа в долната част на кошничката. Подредете вътре тревичка, яйца, великденски заек и поставете на подходящо място, така че всички да забележат новата красива празнична украса.

Великденска кошничка