Стикери за стена Стикери за стена

Предлагаме ви няколко уникални идеи за вашите красиви великденски яйца.

Техниката декупаж предоставя възможността за нов метод и начин за украса на яйцата за Великден. Както знаем, необходимите материали са четка, красиви салфетки и безвредно лепило* на водна основа. Използва се най-горния слой на салфетката. Откъсвате или изрязвате елемента, който сте избрали, покривате яйцето със слой лепило и прикрепяте късчето салфетка. След това покривате с още един слой лепило, за да проникне в салфетката и да се залепи добре детайла. Можете да продължите с облепянето, докато придобие красив завършен вид. Ако желаете да бъдете наистина уникални на празника, добавете различни декорации – нежни елементи, изрязани от дантела, които да напомнят на ретро романтика и шик, завържете тънка лента или въженце по средата и поставете като подарък за гостите. Използвайте всякакви камъни и кристали като акцент в панделката или дантелата. За блясък, можете да покриете няколко места с брокат на прах, смесен с лепило. Направете си гнезда от върбови клонки и подредете яйцата в тях. Непременно украсете със свежи пролетни цветя.

* Предлагаме ви най-лесната рецепта за безвредно лепило, когато правите декупаж върху сварени яйца, които са за консумация:

Отделяте белтъка на едно сурово яйце и към него прибавяте една супена лъжица захар и разбивате, но не до получаването на прекалено гъста пяна. Под пяната остава малко течност и това е вашето лепило. Нанасяте с четка върху късчето салфетка. Изчаквате да изсъхне и след това можете да нанесете още един слой за блясък. Това е!

Ако решите да правите декупаж върху празна черупка от яйце, можете да използвате лепило С 200 или специално декупажно лепило от магазин за художнически материали.