Оцветяването и декорацията на яйца за Великден понякога може да бъде по-нестандартно и акцентиращо повече върху забавното представяне на традиционните похвати занимание. Тук ще ви представим подобна идея, която ще зарадва децата, а и не само тях, а при реализацията ѝ могат да се вложат много творчество и въображение. Декорацията на яйца като анимационни герои и в частност миньони е начинание, в което артистичните хрумвания могат да имат множество изражения. Показаните два варианта за изпълнение са само насока за личното въображение.

Начин за изпълнение:
Миньони от яйца

При първия се използват двата основни за миньоните цвята, като яйцата се боядисват равномерно наполовина сини и наполовина жълти. Използвайте наситени цветове, а за да стоят яйцата вертикално изправени във ваничките с боя, може да ги поставите върху обърнати пластмасови капачки от безалкохолни или друга подобна стабилизираща основа. Бъдете търпеливи и при необходимост след изсъхване потопете отново в боята за насищане. Разбира се, може да използвате и естествени оцветители за яйца, макар и те да не са така ярки като синтетичните. Намазването с растителна мазнина след окончателно им изсъхване обаче придава блясък. След получаване на желания тон може да декорирате. Различни видове самозалепващи се очички се продават в магазините за художествени материали, но те могат да бъдат и нарисувани на ръка, както и останалите декорации. Тук не съществуват граници за артистичността и въображението.

При втория подход яйцата се боядисват в наситено жълто, и се поставят върху кръгли картонени подложки от ролка за кухненска хартия или завити на ръка и според размера на яйцата, а после цялата композиция се декорира и завършва с артистичен замах.
Великденски миньони от яйца

По материали от: A Pumpkin & A Princess и Devian art

7Shares