Стикери за стена Стикери за стена

След като вече ви представихме вариант за пица „Пръстен“, може да поставим и короната на ювелирния кулинарен комплект. Методът на изпълнение е идентичен с този на другото кухненско бижу, но за разлика от него тук трябва да слепите краищата на тестото.

Може да работите и с готово тесто, но в класическата италианска кухня е въпрос на чест, то да бъде замесено собственоръчно. Ето защо ви предлагаме рецепта за него:

 

Необходими продукти за тестото:
500 гр. брашно
1 пакет суха мая
100 мл прясно мляко
175-200 мл. вода
1 ч.л. мед
1/2 ч.л.сол
1 супена лъжица студено пресован зехтин


Вкусна пица "Корона"

Начин на приготвяне:
Разтворете маята в половин чаша хладка вода, добавете малко брашно и лъжичката мед, оформете с ръце топка и я оставете да втаса за половин час. Сложете и останалите съставки, месете най-малко 10 мин., след което покрийте и оставете на топло (около 2 часа), за да увеличи обема си. Разточете кръгъл блат. Поставете в тавата за печене. Отбежете центъра и на половината от разстоянието до ръба разчертайте кръг с клечка за зъби. В него направете четири симетрични диаметрални разреза на тестото. Подредете продуктите в пространството между отбелязания кръг и външния ръб.
За безмесна плънка – доматен сос, сирене скаморца или моцарела, риган.
За месна – доматен сос с малко чесън на прах, гъби, прошуто или шунка, сирене скаморца или моцарела.
Загърнете лъчите на получената от разрезите звезда върху плънката и с притискане слепете всеки от върховете й с външния край на блата. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто-кафяво. Сервирайте с любим сос.