Стикери за стена Стикери за стена

Начините за оформяне на пица са десетки – в зависимост от тестото или подредбата, но всички те водят до един много вкусен резултат. В тази статия ще ви предложим идея за редена на пластове пица, приготвена в правоъгълна форма за кекс / козунак.
Тестото може да бъде закупено готово, приготвено по ваша рецепта (содените теста не са особено подходящи за тази рецепта, макар че това е по-скоро въпрос на вкус) или замесено от следните продукти:
4 ч. ч. пшенично брашно, 1-2 с. л. захар, 3-4 с. л. зехтин или олио, 1 яйце, 20-25г. мая или 2п.суха, 1/2 ч. л. сол, 1 ч. ч. прясно мляко или вода.
След първоначалното размесване и втасване, може да добавите към самото тесто подправки по избор и в зависимост от предвидените за аранжиране продукти – вегетариански, млечни, месни и да омесите отново или да овкусите на етап подреждане.  Посоченият ТУК вариант за овкусяване и пълнеж е напълно приложим и при тази форма на пицата.

Вкусна пица на пластове

Начин на приготвяне:

Разстелете готовото тесто, оформяйки правоъгълник с дебелина около един сантиметър. Аранжирайте с различни зеленчуци, колбаси, сосове, сирена и подправки като при обикновена пица. Така подготвеният блат с продукти разрежете на квадрати. Изправете съдът за печене вертикално (може вътре да поставите омазнен пергаментов лист) и започнете да редите квадратните парчета пица едно върху друго. Когато формата се напълни я поставете обратно в хоризонтално положение и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто, след което я извадете, поръсете отново с кашкавал, моцарела или други сирена и запечете отново за няколко минути. Поднесете със сос по избор.

Вкусна пица на пластове