Стикери за стена Стикери за стена

Това е една идея за вкусна торта с форма на сърце, с която може да изненадате любимия човек за „Свети Валентин“ или във всеки друг момент. Естествено, продават се и специални форми-сърце, но се предполага, че те не са на разположение във всяко домакинство. Ето защо са необходими две тавички, квадратна и кръгла, с еднаква широчина. Ако нямате квадратна, изпечете блата в правоъгълна и после отрежете с конец.

Примерен блат може да направите от следните продукти: 4 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 и 2/3 ч.ч. брашно, 2с.л. какао, 1 бакпулвер за една кръгла тава с 25см диаметър. Разбивате яйцата със захарта до побеляване. Прибавяте пресятото брашно, в което е добавен бакпулвера. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 мин. За квадратната или правоъгълната тава трябва да увеличите обема пропорционално; другият вариант е да подготвите обща смес и да разпределите равномерно преди печене. Може да използвате и посоченото ТУК пандишпанено тесто или друго по ваш или на любимия човек вкус.

След изпичането разрязвате кръглата форма на две и подреждате по посочения начин. Желателно е да сиропирате преди да нанесете крема, който може да е млечно-маслен или сметанов и оцветен според нюанса на вашата любов. Аранжирайте и изненадайте!


Торта за "Свети Валентин"