Дали поради символиката с която се свързва лилавият цвят – аристократизъм и лукс, или заради своето нежно очарование, лилавото е все по-предпочитан акцент в интериора. Почитателите на този цвят са предимно творчески натури, склонни към екстравагантност.  Декорирайки дома си в лилаво, те внасят в интериора загадъчност и екзотичност.

Палитрата на лилавия цвят е богата – от по-студени тонове, доближаващи се до синьо, до топлата гама на пурпурно и виолетово. Много приятни са вариантите в различни нюанси на лилавото, които плавно се преливат и взаимно се допълват.

Всекидневна в лилаво е смел и същевременно елегантен избор. За предпочитане е да се съчетава с неутрален цвят – бяло, черно, сиво, за да не се получават неподходящи комбинации. Така се подчертава нежността и свежестта, които излъчва този цвят. Ако се използва за декориране на детска стая, тогава е допустимо съчетание и с по- ярки цветове – жълто за момчета или розово за момичета. За да придобие всекидневната завършен и изтънчен вид, можете да използвате сребристо в декорациите и металните предмети.
Няколко идеи за всекидневна в лилаво:

Идеи за декорация със Стикери пана за стена и мебели.