Това е една уникална и новаторска идея за приготвяне на яйца с колбаси и сирена. Повечето хора смятат, че яйцата не подлежат на замразяване, но това не е точно така. Всъщност, при замразяване на пресни яйца (няколко часа в камерата) се пукат черупките и те не могат да бъдат съхранявани, но подлежат на нова термична обработка и консумация. За настоящата рецепта са ви необходими яйца, тесто, колбаси, сирена, подправки на вкус. В зависимост от плътността, за 10-12 яйца са достатъчни около 450-500 гр. жилаво тесто.
Ако решите да купите готово, то повечето от продаваните готови теста за пица са удачни, а ако искате да замесите сами, това е една подходяща рецепта:
500 г кисело мляко, 1ч. ч. прясно мляко, 25 г мая, 1 яйце, по 1 с. л. захар и олио и съответно по 1 ч. л. сода бикарбонат и сол се разбъркват, добавя се около 1 кг брашно и се меси до отлепване от ръцете – може да замесите цялото количество и да използвате само нужният ви обем или да намалите пропорционално на бройката замразени яйца.

Начин на приготвяне:

Извадете замразените от предния ден яйца (вече с разпукани черупки) и под струя течаща хладка вода ги обелете. Обелването е изключително лесно. От разточеното тестото изрежете квадрат, върху който поставете подготвените подправки, резен сирене и колбас ( ако работите с бекон на ивици, може да го увиете около яйцата, но имайте предвид, че са изключително хлъзгави ), а отгоре поставете замразено яйце. Едновременно захванете и съберете всички краища на тестото в затворена торбичка. С помощта и на двете ръце оформете топка, като се стараете да не останат отвори, тъй като плънката ще изтече от там. Омазнете и поставете във формички за печене. Когато приключите и с последната топка, поставете в предварително загрята на 180ºC фурна и печете до златисто-кафяво. Оставете да се охладят и сервирайте със салата и млечен сос.


Замразени яйца с бекон и сирена в тесто